• +46 934 39 000
  • info@norrgjut.se

Om Norrlandsgjuteriet

Sedan etableringen 1756 i Robertsfors har Norrlandsgjuteriet varit en del av Sveriges industrihistoria. I dag är det ett specialiserat gjuteri som inriktar sig på korta ledtider och högsta produktkvalitet. Kunderna är huvudsakligen företag inom tyngre svensk verkstadsindustri.

Norrlandsgjuteriet AB är ett modernt utrustat gjuteri för gjutning av kvalificerat pump- hydraulik- och maskingods i gråjärn och segjärn. Styckevikter från några 10-tals kilo upp till 8 ton, där seriestorleken kan variera från enstyckstillverkning till medellånga serier, är vår specialitet. Att leverera önskad kvalitet i rätt tid och till överenskomna priser är en självklarhet för oss som leverantör.

Vår stora styrka är korta serier och enstyckstillverkning med mycket korta ledtider från order till leverans inklusive modelltillverkning. Leveranstider på 7-10 dagar är ingen omöjlighet.

Vi använder oss av fullformsgjutning för att tillverka enstaka detaljer såsom monterings- och bearbetningsfixturer, pelarställ, verktygsstommar och stora ämnen. Fullformsgjutning är även snabbt och billigt sätt att ta fram reservdelar på. Under länken produkter finns några exempel.