Om oss

Om Oss

Norrlandsgjuteriet AB är ett modernt utrustat gjuteri för gjutning av kvalificerat pump- hydraulik- och maskingods i gråjärn och segjärn. Styckevikter från några 10-tals kilo upp till 8 ton, där seriestorleken kan variera från enstyckstillverkning till medellånga serier, är vår specialitet. Att leverera önskad kvalitet i rätt tid och till överenskomna priser är en självklarhet för oss som leverantör.

Norrlandsgjuteriet AB producerar järngjutgods i de flesta standardkvalitéer men även kundanpassade materialkvalitéer är möjliga. Vår stora styrka är korta serier och enstyckstillverkning med mycket korta ledtider från order till leverans inklusive modelltillverkning. Leveranstider på 7-10 dagar är ingen omöjlighet.

Vi använder oss av fullformsgjutning för att tillverka enstaka detaljer såsom monterings- och bearbetningsfixturer, pelarställ, verktygsstommar och stora ämnen. Fullformsgjutning är även snabbt och billigt sätt att ta fram reservdelar på. Under länken produkter finns några exempel.

Referenser

Här är ett urval av alla kunder som vi har jobbat med under åren.